Zabavno-edukativni program za decu i mlade u Bečeju

68

Foto: Pixabay

Narodna biblioteka Bečej pripremila je ove nedelje zabavno-edukativni program „Leto uz knjigu“ za decu i mlade.

U formatu kreativnih radionica, odnosno debatnih klubova učesnici programa će sa bibliotekarkama obrađivati dela klasične i savremene književnosti. Rad je dvojezičan, na srpskom i mađarskom jeziku, traje u vremenu od 10 do 11 sati i održava se u dvorištu centralne zgrade u Bečeju i bibliotečkim ograncima u Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu i Radičeviću i namenjen je osnovcima i srednjoškolcima.

– Najmlađi uzrast će obrađivati kraće književne forme, poput bajki, za osnovce smo pripremili romane shodne njihovom uzrastu, a srednjoškolci će u okviru debatnog kluba imati priliku da obrade njima prilagođena dela i razmene mišljenje sa vršnjacima. Ovaj format rada biće svojevrsna proba za osnivanje čitalačkog kluba, koji naša ustanova planira da uvede od jeseni – rekla je u ime Narodne biblioteke Bečej Elizabeta Šijačić.

Danas će raditi učenici nižih razreda osnovne škole na mađarskom jeziku, a sutra isti uzrast na srpskom jeziku. Osnovci viših razreda na srpskom i mađarskom jeziku radiće u sredu. Program za srednjoškolce na mađarskom jeziku biće u četvrtak, a na srpskom jeziku u petak.

Nije ovo jedina aktivnost Narodne bibliotele tokom aktuelnog leta. Upravo se ovih dana priprema program za juli i avgust.