Očišćene deponije u okolini Kikinde

88

Foto: Pixabay

Zahvaljujući inicijativi Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave Kikinda, u šest seoskih mesnih zajednica očišćene su i sanirane divlje deponije, a narednih dana kampanja će biti nastavljena. Radovi su povereni kompaniji FČ, a finansijska sredstva za sanaciju divljih deponija obezbeđena su iz Budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine grada Kikinde.

Akcija čišćenja i saniranja divljih deponija do sada je realizovana u Ruskom Selu, Banatskom Velikom Selu, Novim Kozarcima, Mokrinu, Bašaidu i Iđošu, a sakupljeno je oko 500 tona komunalnog otpada. Radovi na saniranju divljih deponija gradskom odlukom povereni su kompaniji FČ, a finansijska sredstva obezbeđena su iz Budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine.

I pored rada Regionalne deponije, nemarno odlaganje otpada i stvaranje divljih deponija postaju ili ostaju nažalost ružna slika.

“Nama je predstavljala veliki problem deponija koja se nalazila ana samom obudu sela. I ovih dana taj prostor je očišćen. Nažalost, na rubnim delovima sela niču nove, manje deponije i to je takođe problem koji treba rešiti”, rekla je Branka Vukojević, sekretarka MZ Novi Kozarci.

U narednom periodu kampanja se nastavlja u Nakovu, Banatskoj Topoli i Sajanu. Pored sredstava iz lokalnog budžeta, radove na čišćenju i saniranju deponije u Sajanu projektno je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

U narednom periodu kampanja se nastavlja u Nakovu, Banatskoj Topoli i Sajanu. Pored sredstava iz lokalnog budžeta, radove na čišćenju i saniranju deponije u Sajanu projektno je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo