Pozorišni festival u Čortanovcima od 4. do 9. septembra

101

Pozorišni festival Novi tvrđava teatar koji se održava na otvorenim terasama Vile Stanković u Čortanovcima, umesto u julu biće održan od 4. do 9. septembra, a publika će imati priliku da vidi predstave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije, najavili su organizatori festivala.

Novi tvrđava teatar biće otvoren premijernom izvedbom “Upotrebe čoveka” po romanu Aleksandra Tišme, u dramatizaciji Borisa Liješevića i Fedora Šilija, a u režiji Liješevića.

Ova predstava je nastala u koprodukciji festivala Novi tvrđava teatar (Novi Sad), Novosadskog pozorišta/Ujvideki Sianhaz, festivala Grad teatar (Budva) i East West centra (Sarajevo).

Na repertoaru će se naći još i ansambl predstava Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice – Ukulele Jam Alena Meškovića, u režiji Dina Mustafića.

Zatim predstava Zagrebačkog kazališta mladih “H.E.J.T.E.R.I.”, prema novoj drami Dina Pešuta, u režiji Judite Gamulin.

Naposletku i “Seljačka opera Bele Pintera”, čiju režiju potpisuje Atila Keresteš, a rađena je u koprodukciji Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz i Segedinskog nacionalnog teatara.

Uz završnu predstavu izvan kokurencije koja će biti izvedena u čast nagrađenih, očekuje se još jedno zanimljivo festivalsko izdanje.