Korona duplirala potražnju za kućama i vikendicama u Subotici

82

Foto: Pixabay

Pandemija koronavirusa uzela je danak u zdravlju stanovništva i izazvala brojne promene u načinu života. A kako se odrazila na tržište nekretnina u Subotici?

Kuća sa dvorištem u gradu ili vikendica na selu. To su sada najtraženije nekretnine u Subotici i njenoj okolini. Ta promena na tržištu jedna je od posledica pandemije koronavirusa.

Takvo je iskustvo vlasnika Agencije za nekretnine Đure Gavrića koji kaže da su mere prevencije protiv ove infekcije uticale na povećanje potražnje, ali i vrednosti porodičnih i kuća za odmor.

“Prema mojim procenama, potražnja za ovom vrstom nekretnina se udvostručila. Najviše se traže kuće i nekretnine koje su dugo bile gotovo zaboravljene, a to su kuće za odmor, odnosno vikendice. Tokom protekle decenije, gotovo da nije bilo potražnje za njima. Međutim, u ovoj situaciji se pokazalo da je dragoceno imati vikendicu. Zato se mnoge ponovo uređuju ili su već obnovljene, a većina onih čija je prodaja oglašena, već su dobile novog vlasnika”, kaže Đuro Gavrić, vlasnik Agencije za nekretnine “Top tip” u Subotici.

Raste potražnja i za stanovima, a najpopularnije lokacije, bilo da je u pitanju stara ili nova gradnja, su u subotičkim naseljima „Prozivka“, „Radijalac“ i „Kertvaroš“.

Iako upravo u tim delovima grada niču nove zgrade, upućeni u stanje na tržištu nekretnina tvrde da je tražnja i dalje veća od ponude te da je Subotici potrebno još više gradilišta.

Izvor: RTV