Novosađani uživaju na Štrandu

140

Foto: Pixabay

Kupanje u Dunavu, sunčanje na plaži i odmaranje u hladovini, bila su današnja slika Štranda. Tradicionalno redovnim kupačima Dunav i dalje predstavlja omiljeni kutak za rashlađivanje i uživanje. Dok jedni uživaju u vodi i sunčaju se na pesku, drugi odmaraju u hladu, provodeći vreme sa prijateljima i porodicom.

Za bezbednost posetilaca, kao i prethodnih godina, brinu spasioci koji redovno opominju posetioce da se pridržavaju mera zaštite. Gradsko zelenilo koje brine o toj plaži, poziva posetioce da tokom leta ostanu u zemlji i uživaju baš u Novom Sadu.

Jelena Budimčić iz JKP “Gradsko zelenilo” kaže: “Mogu da kažem da je očekivana poseta onakva kakva je bila i ranijih godina, sa tim što jeste neka preporuka da se godišnji odmori provedu i u našoj zemlji, Štrand je svakako mesto za relaksaciju i ja ovim putem pozivam Novosađane da negde biraju da provode vreme na otvorenom prostoru a Štrand je svakako mesto za uživanje i relaksaciju.”

Očarani bogatom prirodom i jedinstvenom obalom Dunava strani turisti, kojih ipak ima i ove godine, kažu da je Štrand najlepša i najuređenija plaža ove evropske reke.