Pastor: Sve mere prevencije u Skupštini Vojvodine od početka pandemije

47

Foto: RTV Pančevo

Novi Sad, 3. jul – Skupština AP Vojvodine od samog početka epidemije koronavirusa u Republici Srbiji preduzima sve opšte i posebne mere prevencije, kako bi se zaštitili svi zaposleni i lica koja su boravila u zgradi Skupštine AP Vojvodine, a u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organai zdravstvenih institucija.

Od samog početka epidemije, svakodnevno i bez prestanka, obavlja se redovna dezinfekcija radnih prostorija i opreme koju koriste zaposleni, postavljene su dezobarijere na ulazima u zgradu Skupštine APV, sprovode se mere obaveznog merenja temperature svih lica koja ulaze u zgradu, obavezna dezinfekcija ruku, deljenje maski, posebni higijenski tretmani određenih prostorija, vidna obaveštenja o neophodnosti držanja fizičke distance i sve druge preporučene mere. Ove mere nisu ukidane ni nakon završetka vanrednog stanja.

U odnosu na dvoje zaposlenih u Skupštini AP Vojvodine koji su pozitivno testirani na korona virus, kao i njihove kontakte, preduzete su sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere za postupanje u takvim situacijama. Iz razloga prevencije, u Skupštini AP Vojvodine sprovedene sui mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum.

Skupština AP Vojvodine bila je i nadalje će biti u stalnom kontaktu sa nadležnim zdravstvenim institucijama i nastaviti da preduzima sve mere kako bi se obezbedila bezbednost i zaštita zdravlja svih zaposlenih.

Ištvan Pastor,

Predsednik Skupštine AP Vojvodine