Ulica Ivana Zajca dobija novi asfalt, podiže se nivo bezbednosti u okolini OŠ “Kizur Ištvan”

66

Foto: Pixabay

Nakon Ulice Ivana Meštrovića, nov asfalt dobiće i kolovoz u Ivana Zajca, a po završetku radova mašine će se preseliti u Ulicu Sekereš Lasla i na Trg Sinagoge.

Zbog lošeg stanja i dotrajalosti kolovoza koji je više puta bio prekopan, ulica Ivana Zajca dobiće  u narednim danima novi asfalt. Po rečima Predraga Radivojevića, direktora JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, reč je o izuzetno prometnoj ulici u kojoj se nalazi i OŠ “Kizur Ištvan” koju pohađa oko 700 đaka, čime je povećanje nivoa bezbednosti na ovoj trasi bilo među prioritetima.

 Ulicu asfaltiramo u dužini od 300 metara i prosečnoj širini od 4 metra, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 3 miliona dinara. Pored asfaltiranja, odlučili smo i da podignemo nivo bezbednosti u okolini škole, te ćemo uraditi novu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, novu saobraćajnu opremu, nove gumene usporivače saobrajaća, a takođe ćemo uraditi i nove zaštitne ograde ispred samog ulaza u školu, kako deca ne bi mogla direktno da istrče na ulicu – rekao je Radivojević.

On je dodao da je u planu da se do kraja godine uloži oko 220 miliona dinara u saobraćajnu infrastukturu na teritoriji grada Subotice.

– Sledeće ulice koje planiramo da uradimo su deo oko Sekereš Lasla, bivša Gorenjska ulica, i deo oko Sinagoge i Gimnazije “Svetozar Marković” – dodao je Radivojević.

Iako zadovoljni što će uskoro dobiti novi sloj asfalta, stanovnici Ivana Zajca nisu bili u potpunosti srećni, jer smatraju da se kroz ovu aktivnost mogli rešiti i neki drugi problemi.

– Imamo problema godinama da nam zbog nedostatka slivnika voda praktično dođe do vrata dvorišta, s obzirom da smo na nižoj tački, pa se voda se sliva prema nama. Sada pošto će asfalt koliko vidim biti još viši, očekujem da će nam voda ulaziti i u dvorište – nezadovoljan je jedan od stanovnika ove ulice. – Žao mi je samo što se nisu malo raspitali šta nam treba, koji problemi nas muče, pa smo možda mogli i ovu nevolju da rešimo drugačije.

Dok je ovaj sugrađanin komentarisao, njegova komšinica je dodala da je jedan od većih problema ovog kraja parking mesto, s obzrim da su tu blizu škola i dispanzer, a uz sve to nalaze se i broje zgrade i stanari koji takođe imaju potrebe da negde ostave svoja vozila.