Vučević: Nismo doneli odluku o održavanju Egzita

56

Foto: Pixabay

NOVI SAD – Nismo još doneli odluku o Egzitu, zato što ima još mesec i po dana do festivala, što je dovoljno vremena da razmotrimo šta će biti sa epidemiološkom situacijom, izjavio je danas novinarima gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
On je rekao da Grad može pomoći logistički, ali ne i finansijski, eventualno obezbeđivanje testova na covid 19 za posetioce Egzita, koje je organizator festivala najavio.
“Ako bismo danas doneli odluku da zabranimo Egzit, a za dve nedelje, daj bože, da se popravi situacija, treće nedelje će ljudi već zaboraviti da je situacija bila izazovna u sadašnje vreme i reći će – ‘što ste zabranili Egzit’?. Ako bismo sad rekli da će sigurno biti održan, bilo bi neodgovorno, jer ne znamo šta će se dešavati, to niko ne zna”, odgovorio je Vučević na novinarsko pitanje u vezi sa održavanjem Egzita ove godine.
Podsetio je da su Krizni štab i premijerka Srbije Ana Brnabić ranije imali dogovor da avgust u Srbiji bude “mesec festivala”, počevši od Lav festa u Vrnjačkoj banji, potom Guče, Egzita, zaključno sa Beer festom u Beogradu, ali da je sve sad pod znakom pitanja zbog epidemiološke situacije.
Kad je reč o obezbeđivanju testova za sve posetioce i na čiji teret, Vučević je rekao da bi na pitanje o o tome da li će organizator uspeti da obezbedi tu količinu testova, trebalo da odgovore sami organizatori Egzita.
“Morate pitati Egzit da li će i koliko imati testova. Pretpostavljam da imaju procenu o potencijalnom broju posetilaca. Grad će svakako logistički pomoći, ali ne i finansijski. Mi nemamo obavezu kupovine testova. To pričamo pod pretpostavkom da će se desiti festival”, rekao je Vučević.