Gorska služba pomogla devojci na Fruškoj Gori

81
Foto: RTV

Spasioci Gorske službe spasavanja dobili su poziv od porodice koja se nalazi na Fruškoj Gori, na potezu Kraljeva Stolica i Ledinačko jezero da pomognu devojci koja je imala epileptični napad.

Kako se navodi u saopštenju GSS, jedna od ženskih članova porodice je imala epileptični napad, oseća se malaksalo i nije u stanju da se sama spusti do puta.

Spasioci iz stanice Novi Sad krenuli su zajedno sa šumarom iz Nacionalnog parka i patrolom policije iz stanice Petrovaradin da transportuju devojku do prvog puta, i ukoliko bude bilo potrebe prebace u Hitnu pomoć.

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti, podseća se u saopštenju.

Izvor: RTV