Novi košarkaški tereni u Somboru

86
Foto: Dnevnik.rs

Godinama unazad Sombor se opravdano diči svojim košarkaškim asovima predvođenim, ranije Željkom Rebračom, a u poslednje vreme i jednom od najvećih zvezda američke NBA lige Nikolom Jokićem.

Da ni u godinama koje predstoje neće nedostajati mladih košarkaša, pouzdan je znak i broj terena za ovaj sport, koji sve češće niču u Somboru.

Tako je ovih dana obogaćena sportsko-rekreativna i zabavna ponuda mladima u najurbanijem delu grada izgradnjom novih i obnovom već postojećih terena. Radnici ovdašnjeg JKP „Zelenilo“ postavili su konstrukciju koša na novom igralištu za basket u naselju Goge u MZ Crvenka, kod zdravstvene ambulante. Za par dana kada stvrdne betonska podloga, kako kažu u ovom preduzeću, biće postavljena i tabla sa obručem i mrežicom, pa će mladi u ovom delu varoši imati na raspolaganju teren za dokazivanje dosadašnjih i sticanje novih veština u sportu koji je proslavio Srbiju.

Tabla i obruč sa mrežicom postavljeni su i na novom igralištu za basket na Prvomajskom bulevaru, kraj dečijeg igrališta i Parka Selenča, odnosno, nedavno izgrađenog skejt igrališta, čime je ceo ovaj sportsko-rekreativni kompleks zaokružen.

Izvor: Dnevnik.rs