Kokoškov: Emocija i ponos, ostajem selektor Srbije

67

Novi trener košarkaša Fenerbahčea Igor Kokoškov razrešio je sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, kada je u pitanju njegov ostanak na poziciji selektora Srbije.

“Ništa se ne menja. Pričali smo uvek da je reprezentacija stvar ponosa i emocije. Funkcija selektora nije posao, već zadovoljstvo, a sa druge strane je karijera”, rekao je Kokoškov za Sportski žurnal.

On je juče potpisao trogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom i na klupi turskog tima nasledio, kako je rekao mentora, Željka Obradovića.

NBA zvezde pozdravile potez Igora Kokoškova

Vest da srpski trener i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov napušta NBA ligu i preuzma Fenerbahče iznenadila je dobar deo košarkaške javnosti, ali je sa druge strane izazvala i veliki broj pozitivnih reakcija NBA igrača.

Fenerbahče je u subotu izvanično obavestio javnost da je Igor Kokoškov novi trenerprvog tima i naslednik velikog Željka Obradovića.

Ubrzo nakon te objave brojne NBA zvezde su na društvenoj mrež iTviter iskazalo zadovoljstvo i pružilo podršku tom Igorovom potezu.

”Srećno Igore! Želim ti sve najbolje u Fenerbahčeu”, napisao je Bogdan Bogdanović, koji sa Igorom sarađuje i u Sakramentu i u državnom timu.

Slovenci srpskog porekla, Luka Dončić i Goran Dragić, koje je Igor vodio do titule prvaka na Evrobasketu 2017. godine, takođe su reagovali na vest o dogovoru Kokoškova i Fenera.

Luka je stavio simbole aplauza, dok je Goran uz sliku sa Igorom iz te 2017. godine napisao:

”Srećno Fenerbahčeu i Igoru u trogodišnjem putovanju. Ponosan na mog trenera”.

Istim povodom oglasili su se i jedan Australijanac i jedan Amerikanac.

Džo Ingls, koji je sa Igorom sarađivao u Juti, poručio je:

“Igor nije samo odličan trener, on je i jedan od najboljih momaka koje znam! Čestitam, moj druže”, napisao je Ingls.

Džamal Kraford, dugo godina jedan od najboljih ”šestih igrača” NBA lige, takođe nije krio svoje zadovoljstvo.

On je ”kvoutovao” tvit Fenerbahčea i napisao:

”Ovo nije samo veliki košarkaški um, još važnije je to što je to sjajan čovek”.