Zbog novonastale situacije, novi raspored rada i cenovnik na otvorenim bazenima Spensa i Sportskog centra “Sajmište”, na snazi je od subote, 4. jula, u skladu sa Preporukom Instituta za javno zdravlje Vojvodine

58

Prema ukupnoj površini prostora, uključujući i površinu bazena, a radi poštovanja fizičke udaljenosti posetilaca/korisnika, na prostorima SC „Sajmište“ u određenom trenutku u velikom bazenu može da boravi maksimalno 275 osoba, u srednjem bazenu 60 osoba i 28 u dečjem bazenu (brčkavcu). Na otvorenom bazenu Spensa maksimalan broj posetilaca u smeni je 275.

Na vidljivim mestima na ulazima, kao i u samim prostorima gde borave posetioci/korisnici postavljene su informacije o higijenskim postupcima i smernicama o pravilnom ponašanju i merama zaštite kojih bi trebalo pridržavati se u prostoru. To se, pre svega, odnosi na obavezu pranja ruku i potrebu održavanja preporučene fizičke udaljenosti od najmanje dva metra u svim pravcima između posetilaca/korisnika. Za sprovođenje preporuke o fizičkoj udaljenosti zadužuju su redari i spasioci na bazenima. Na otvorenim bazenima meriće se telesna temperatura prilikom ulaska u objekat, a ispred ulaza u objekat biće postavljeni preparati za dezinfekciju ruku, kao i dezobarijere. Kupanje u smenama i nove cene ulaznica

Raspored smena za građanstvo utvrđen je na Spensu, kao i u Sportskom centru “Sajmište”. Cene pojedinačnih ulaznica na oba mesta su 150 dinara za odrasle i 100 dinara za decu do 12 godina, a organizovane posete i setovi karata su ukinuti. Satnica je na oba mesta ista, izuzetak je samo dodatna jutarnja smena od 8 do 9 sati na otvorenom bazenu Spensa.

Smene za građane radnim danom su od 6.30 do 7.30 časova (program za poslovne ljude), od 10 do 13 časova, od 13.30 do 16.30 i od 17 do 20 časova. Smene vikendom na oba bazena su od 7 do 10 časova, od 10.30 do 13.30, od 14 do 17 i od 17.30 do 20.30 časova.

Podsećamo i na to da su od petka, 3. jula, na snazi nove Preporuke za rad javnih kupališta na rekama i jezerima Instituta za Javno zdravlje Vojvodine, koje je odredio Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Sada. Shodno tome je i JKP “Gradsko zelenilo” donelo odluku o korišćenju kupališta Štrand.

Maksimalan broj posetilaca u istom trenutku na Štrandu može biti 14.400, što znači da na 100 kvadratnih metara može istovremeno da boravi maksimalno 15 osoba. Za sve posetioce i zaposlene minimalna razdaljina između dve osobe mora biti metar i po do dva. Propisana distanca se odnosi i na boravak u vodi. Tolika mora biti minimalna razdaljina i između zakupaca kabina, osim ako su u grupi članovi istog domaćinstva. Ta razdaljina odnosi se i na ležaljke i druga mesta na kupalištu ili na plaži. Na vidljivim mestima postavljeni su dozeri sa preparatima za dezinfekciju. Ležaljke i druga sedeća mesta, kao i santarni čvorovi, biće redovno dezinfikovani, smeće odnošeno i proveravaće se kvalitet vode. Ugostiteljima je preporučena redovna dezinfekcija inventara i održavanje distance, a svaki posetilac bi trebalo da se istušira na tuševima, nakon kupanja u Dunavu.