U Subotici četiri nova slučaja koronavirusa

40

U Subotici su potvđena četiri nova slučaja zaraze virusom Covid-19, dva pacijenta sa upalom pluća su na bolničkom lečenju, dok preostala dva imaju lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Kako je saopštila Opšta bolnica, u poslednja 24 sata u respiratornoj ambulanti pregledano je ukupno 19 pacijenata sa temperaturom i respiratornim simptomima, dok su tri pacijenta zadržana na bolničkom lečenju.

“Trenutno se na bolničkom lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti nalazi ukupno 10 pacijenata: tri pacijenta sa potvrđenim pozitivnim PCR testom, za 7 pacijenata se još čeka rezultat. Od juče poslatih 7 uzoraka pacijenata na PCR testiranje, četiri su pozitivna. Od toga se dva pacijenta sa pneumonijom nalaze na bolničkom lečenju, dva sa lakšom kliničkom slikom u kućnoj izolaciji”, navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi i dodaju da je danas poslato 11 uzoraka na PCR testiranje.

Kako su ocenili, svi hospitalizovani pacijenti na infektivnom odeljenju su stabilnog kliničkog stanja.

Prosečna starost pacijenata koji se leče od Covid 19 u bolničkim uslovima iznosi 59 godina. Najmlađi pacijent star je 25, dok najstariji ima 74 godine.