Sprečena blokada auto-puta, demonstranti se vraćaju u Novi Sad

52
Foto: RTV

Okupljanje demonstranata u Novom Sadu počelo je oko 18 časova na Trgu slobode, odakle su, nakon govora, uz skandiranja protiv vlasti i policije, krenuli ka uglu Temerinske i Partizanske. Odatle su krenuli ka auto-putu, sa idejom da ga blokiraju, ali ih je policija i žandarmerija zaustavila. Put za Zrenjanin bio je blokiran oko dva sata, demonstranti su skandirali ispred kordona policije, ali je sve proteklo bez incidenata. Trenutno se vraćaju ka gradu.

Nakon govora na Trgu, demonstranti su se uputili ulicom Jovana Subotića ka Temerinskoj. Kada su stigli do raskrsnice sa Partizanskom ulicom, odlučili su da se upute ka auto-putu i da ga blokiraju.

Blokiran je bio put prema Zrenjaninu, a policija je sprečila demonstrante da nastave dalje i time ih onemogućila da blokiraju i auto-put.

I demonstranti i policija propuštali su sva vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila koja su prolazila ovom deonicom.

Okupljeni mahom nose maske, za sada nema incidentata.

Okupljeni su ponovili zahteve iste kao i juče – smena Vučića, Rebića, Lončara, smena Kriznog štaba, skandirali su protiv vlasti i policije.

Na auto-putu bio je prisutan veliki broj pripadnika MUP-a.

Nekoliko desetina automobila bilo je blokirano na raskrsnici kod mosta Dunav-Tisa-Dunav, preko kojeg je kolona prethodno prošla.

Vozači i putnici bili su zbunjeni, odnosno nisu znali šta je razlog blokade, a policija koja obezbeđuje ovu raskrsnicu upućivala ih je na druge pravce.

Među putnicima mahom su oni koji se vraćaju s posla, ali i šleperi koji su se uputili upravo na ovaj auto-put.

Danas je nešto manji broj ljudi nego na jučerašnjem protestu, a predvodi ih Miran Pogačar, koji je danas pušten iz pritvora.

Izvor: RTV