Javni poziv izbeglicama u opštini Sečanj: Kupuju se četiri seoske kuće

88
Foto: Dnevnik.rs

Opština Sečanj objavila je javni poziv za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica, dodelom pomoći za kupovinu četiri seoske kuće.

U javnom pozivu apeluje se da potencijalni korisnici konkurišu i za dodelu paketa pomoći u nabavci građevinskog materijala, kao i kućnih aparata, odnosno nameštaja.

Poziv je upućen licima koja imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na teritoriji sečanjske opštine, a u njemu se navodi da je pomoć za rešavanje stambenih potreba izbeglica kupovinom seoske kuće ili dodelom paketa pomoći bespovratna. Pomoć za kupovinu seoske kuće odobrava se u maksimalnom iznosu do 9.500 evra. Maksimalna vrednost paketa pomoći u nabavci građevinskog materijala, kućnih aparata i nameštaja, iznosi do 1.500 evra.

Korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima, pri kupovini kuće, do 50 posto od odobrenog iznosa. Seoska kuća za koju se podnosi prijava ne mora se nalaziti na teritoriji sečanjske opštine, može biti u bilo kojoj jedinici lokalne samouprave na teritoriji Srbije.

Pomoć za rešavanje stambenih potreba mogu da ostvare izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe.

Izvor: Dnevnik.rs