Ugrožena bezbednost stanovnika Srbobranskog puta?

71
Foto: RTV

Nakon što se pre tri nedelje na Srbobranskom putu dogodila saobraćajna nezgoda, stanovnici tog dela Bečeja, muku muče sa polusrušenim betonskim stubom između kolovoza i trotoara.

Betonski stub, na koji je naleteo automobil, polegao je na drvo oraha ispred kuće porodice Beatriks Albahari. Još jedna posledica te nezgode je što im u dvorištu, kako kaže, već tri nedelje visi kabel i pravi im problem u svakodnevnom funkcionisanju.

“Stub stoji u poluvisećem položaju i može u bilo kom trenutku, ne daj Bože, da padne na nečiju glavu jer ga drži samo drvo. Zbog kabla koji visi jedva možemo da autima uđemo u dvorište jer ga stalno kačimo”, kaže Beatriks Albahari, stanovnica Bečeja.

Naša sagovornica kaže da se za rešavanje ovog problema obraćala na više adresa, da bi saznala da je sporni betonski stub u nadležnosti kompanije “Telekom”. Radnici su, kaže ona, bili na terenu i delimično uklonili deo kablova, postavili novi stub, ali stari je i dalje ostao.

“Ne znamo kome da se obratimo… Kod nas u dvorištu se spustio taj kabel, jako nam je teško da izlazimo i prolazimo. Bojim se za svoju decu, koja se tu igraju, kao i za prolaznike. Srećna sam što niko nije teško povređen u saobraćajnoj nezgodi. Međutim, ovo može nekom pasti na glavu i povrediti ga”, dodaje Albahari.

U nedostatku drugih rešenja, Beatriks Albahari razmišlja da kontaktira komunalnu inspekciju pri Opštini Bečej. Do tada, nada se, neće doći do većih incidenata.

Izvor: RTV