Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije najoštrije osuđuje napade na novinare i medijske radnike

52

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije najoštrije osuđuje napade na novinare i medijske radnike koji se ponavljaju, pa čak i povećavaju na demonstracijama koje danima u Beogradu organizuju pristalice Dragana Đilasa, razularene horde, strane službe, kriminalci i narko dileri.

Javno osuđujemo napad na novinare bez obzira iz koje redakcije dolaze i pozivamo nadležne organe da procesuiraju nasilnike koji u jednoj koordinirajoj akciji divljaju, razbijaju i prebijaju novinare u Beogradu, ali i drugim gradovima u Srbiji.

 

Pozivamo i strukovna udruženja da reaguju i osude ovo stravično nasilje čiji smo svedoci danima. Sada su u i novinari krivi Đilasu, huliganima, kriminalcima koji šalju sramotne slike u svet, pokušavajući da destabilizuju Srbiju i smatramo da je situacija užasno napeta i da je pitanje momenta kada će neko izgubiti život. Svi zajedno, kao struka, treba da stanemo zajedno i osudimo nasilje nad novinarima koji kao i policajci rade svoj posao i ne zaslužuju da budu prebijani zbog toga.