Brnabić: Za proteste uvek ima vremena, za borbu protiv koronavirusa ga više nema!

44

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da su ovo teška vremena za Srbiju, pre svega zbog borbe sa koronavirusom i dodala da od jutros imamo nešto malo manje zaraženih, kao i da su to bolji rezultati u odnosu na juče, ali da je to beznačajno u odnosu na ono gde treba da budemo da bi situacija bila pod kontrolom.

Kako je naglasila, ta nju protesti jedino označavaju okupljanje koje zdravstveni rizik i neodgovorno ponašanje.

-Za proteste uvek ima vremena, za borbu protiv koronavirusa nema više vremena – poručila je Brnabić za Pink i naglasila da moramo da shvatimo da je to borba svih nas pojedinačno i da ovo ne može biti borba ni jedne Vlade, ni jednog Kriznog štaba, da je ovo borba svakog pojedinca za celo naše društvo.

Ona je navela da je puna podrška borbi sa koronavirusom najvažnija, a što se tiče drugih tema, prevashodno političkih, najvažniji je dijalog Beograda i Prištine.

Dodala je da je važna puna podrška predsedniku Vucuću koji se, kako je rekla, bori za budućnost generacija koje dolaze.

-Protesti i bilo kakva okupljanja su u potpunosti neodgovorno i neozbiljno ponašanje koje pre svega šteti našem zdravstvanom sistemu i našim lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima – rekla je premijerka i apelovala da se ljudi ne okupljaju.

Kako kaže, mi smo pokazali demokratski kapacitet naše zemlje, kao što smo pokazali demokratski kapacitet vlasti, podsetivši na proteste “1 od 5 miliona” kojis u trajali duže od 12 meseci u mnogim gradovima Srbije i da nikada nije reagovala policija na ulicama.

-Protiv protesta nemamo ništa, svako ima pravo da pokaže svoje neslaganje, ali je neozbiljno sa zdravstvenog aspekta – rekla je ona i dodadala da niko nema pravo i da nikome neće da se dozvoli da vrši nasilje nad bilo kim.

Premijerka Brnabić kaže da čeka brojeve, kako bi videla koliko je to uništene imovine na protestima.

-Imali smo samo one prve dve večeri 30 miliona dinara samo u gradu Beogradu uništene javne imovine i nekih milion evra što javne, što privatne imovine – naglasila je Brnabić, naglasivši da to neko mora da plati.