Pooštrene mere zaštite u Zrenjaninu

122

FOTO: pixabay

Gradski štab za vanredne situacije u Zrenjaninu doneo je na današnjoj sednici Naredbu kojom se pooštravaju mere zaštite u cilju sprečavanja širenja epidemije izazvane koronavirusom.

Tako su do daljnjeg odložene sve javne manifestacije, skupovi i proslave na teritoriji grada Zrenjanina. Naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, sa održavanjem fizičke distance od minimum 1,5 m, zabranjuje se okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimum 1,5 m, uz propisane mere lične zaštite.

Privredni subjeti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost težište delatnosti treba da preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primenu propisanih mera zaštite.

Ovom naredbom Javno preduzeće “Gradska stambena agencija” i Javna ustanova sportski objekti, korišćenje kupališta “Peskara” i “Tisa”, odnosno zatvorenog i otvorenog bazena, moraju organizovati na način kojim se obezbeđuje bezbednost korisnika, a koje podrazumeva ograničen broj ljudi i poštovanje mera zaštite.

Obavezno je i korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m prilikom korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, a javnom gradskom prevozniku “Net Bus” naređuje se da ne dozvoli ulaz u vozila javnog prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.

Biće pojačan rad svih javnih komunalnih preduzeća i javnih preduzeća, naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina, u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana.

Prilikom ulaska u objekte javne namene vršiće se merenje telesne temperature, a takođe ispred ulaza u objekte javne namene, biće postavljena sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijere.