Tončev ne odgovara na telefonske pozive, Orlić: Sve komentare je izgleda dao kada je rekao da mu ne pada na pamet da se izvinjava Vučiću i da stoji iza svojih reči

77

Nakon što smo sinoć objavili dopis meštana sela Masurica u opštini Surdulica, pokušali smo, zbog poštovanja osnovnog novinarskog pravila, a to je da se čuje i druga strana, da kontaktiramo Novicu Tončeva, koji danas nije odgovarao na pozive naše redakcije.

Novinari naše redakcije pokušali su danas da kontaktiraju lidera SPS-a u Surdulici, Novicu Tončeva, kako bi prokomentarisao dopis meštana sela Masurica koji tvrde da su na svojoj koži osetili osvetu Tončeva, koji je naložio da se polome kanalizacione šahte i otvori u selu Masurica, gde je izgubio izbore i da se na kraju sve to zatrpa, kako kažu, samo zato jer su glasali za SNS. Zvali smo više puta Tončeva, kako bi čuli i drugu stranu priče, ali se on, iz samo njemu znanih razloga, nije javljao na telefon.

Hteli smo, između ostalog, da ga pitamo, kako komentariše pomenuti dopis meštana Masurice i koji su razlozi za nameru i najavu da će izvesti između 5 i 6 hiljada socijalista juga Srbije da blokiraju auto-put prema Makedoniji. Međutim, ostali smo uskraćeni za odgovor.

Član predsedništva SNS-a, Vladimir Orlić, komentarišući celokupnu situaciju, rekao je da je Tončev da ovaj način pozvao na državni udar:

-Novica Tončev nije uradio ništa drugo, nego pozivao na državni udar, i pretio da će sprovoditi državni udar, onaj koji organizuju tajkuni iz bivšeg režima, što po Beogradu, što po Novom Sadu i drugim gradovima Srbije, da će taj udar lično preneti na jug Srbije. Apsolutno neprihvatljivo, ne za bilo kakvu političku borbu, nego za bilo kakav civilizovan odnos u društvu, i pitanje je koliko veliki kriminal pokušavaš da sakrivaš, da pretiš time da ćeš svoju državu da rušiš, da ćeš da uništavaš život drugim ljudima, između ostalog, da se svetiš meštanima sela koji za tebe nisu hteli da glasaju, ali i da zaustavljaš auto-put i da nasiljem dolaziš na vlast ili pomažeš snagama bivšeg režima koje to hoće da urade.

Pitanje je koliko veliki bandit moraš da budeš da bi za tim stvarima posezao i šta sve to moraš da kriješ i sakrivaš da bi se na taj način branio. To su direktno pitanja za Novicu Tončeva, a jug jako dobro zna o kome je reč, znaju ga samo po zlu i znaju koliko je žario i palio pokušavajući da se besprizorno bogati, što mu je izgleda i polazilo za rukom i biće da je u tome stvar kada pričamo na temu šta to Novica Tončev štiti.

Dakle, da li će to da zaštite i ostali iz SPS-a, to je sad pitanje za njih. Ti ljudi treba da se jasno opredele da li je to većinsko mišljenje u njihovoj partiji ili nije, jer sve što je Tončev radio bilo je sprovedeno u ime te partije, e sada treba da vidimo da li svi zajedno i složno stoje iza toga, da li je iza toga većina u toj partiji ili nije, kaže Vladimir Orlić, član predsedništva SNS-a.

Radio televizija Vranje će i narednih dana pokušavati da stupi u kontakt sa Tončevim, kako bi čuli njegov komentar.

-Sve komentare koje je trebao da da, izgleda da je dao time što je objavio da mu ne pada na pamet da se za bilo šta izvinjava Aleksandru Vučiću ili drugim ljudima u Srbiji, da on apsolutno stoji iza svojih reči. On je time rekao dovoljno o sebi samom, a ljudima je iskreno preko glave kojekakvih Novica Tončeva i njima sličnih, od njega više niko nikakvo opravdanje ne traži, sad samo treba da čujemo šta o tome misle svi ostali u njegovoj partiji i uostalom na koga Srbija danas može da računa kao čoveka koji je spreman da se za nju bori, a ko je rešio da se vraćamo nazad u ono mračno doba, tajkunsko, pljačkaško i lopovsko, ko u tome vidi sreću za sebe i neki svoj ličnoi ćar, i da se po tome danas u Srbiji međusobno prepoznajemo i razumemo i da znamo ko se na kojoj strani nalazi, a Novica Tončev je svoju stranu izgleda dobro odredio i baš mu je udobno i lepo tamo gde je sam sebe smestio, rekao je Orlić.

Foto: RTV Vranje