U Kikindi trenutno 41 aktivan slučaj COVID-19

54
Foto: Dnevnik.rs

Kikindski Štab za vanredne situacije ocenio je trenutnu epidemiološku situacija u gradu kao nesigurnu, sa tendencijom pogoršanja. Kako se navodi u današnjem saopštenju Štaba, od novog naleta korona virusa, koji je započeo krajem juna, obolele su 44 osobe, od kojih su 2 osobe izlečene, dok je borbu sa korona virusom, na žalost, izgubio jedan pacijent.

Trenutno je na teritoriji grada Kikinda 41 aktivan slučaj bolesti COVID-19 . Od tog broja, samo u poslednja 24 sata, registrovano je 6 pozitivnih na virus korona, testiranih PCR metodom.

Većina pacijenata nalazi se na kućnom lečenju, tačnije 24 osobe. To su uglavnom lica sa lakšom kliničkom slikom i asimptomatski slučajevi. Od ukupnog broja obolelih, šestoro Kikinđana transportovano je u Klinički centar Vojvodine. U Opštoj bolnici Kikinda trenutno je hospitalizovano 11 pacijenata, a među obolelima je jedno dete.

Kako se navodi u informaciji gradskog Štaba za vanredne situacije, stanje hospitalizovanih pacijenata iz Kikinde je stabilno i, na sreću, ne zahteva mehaničku ventilaciju.