Dezinfekcija plaže “Brioni” u Sremskoj Mitrovici

184

FOT: pixabay

U skladu sa Odlukama Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici, početkom ove nedelje proglašena je vanredna situacija u Gradu Sremska Mitrovica, a na snazi je i nekoliko mera kako bi se sprečilo dalje širenje virusa Kovid 19.

Jedna od mera odnosi se i na plažu „Brioni“ koja je omiljeno mesto Mitrovčana u letnjem periodu. Obavezna zaštitna oprema za posetioce kao i držanje socijalne distance postaće svakodnevica na plaži, a javno-komunalno preduzeće „Komunalije“ zaduženo je za dezinfekciju i čistoću.

Mitrovačka plaža „Brioni“ važi za jednu od najlepših i najuređenijih na reci Savi i stecište je mnogih Mitrovčana tokom leta. Da bi odmor na Mitrovačkom moru bio bezbedan i u vreme epidemije, naredba Štaba za vanredne situacije jeste redovna dezinfekcija prostora i mobilijara. Mitrovčani su zadovoljni ovom odlukom.

Dezinfekcija je obavljena i jutros sredstvom natrijum-hipohlorita koje proizvodi Mitrovački „Vodovod“, a i ove godine plaža ima šljunak kao podlogu radi lakše dezinfekcije. Na plaži je obavezno držanje socijalne distance od 2 metra.

Kafići i ugostiteljski objekti na plaži rade do 23 časa, kao i drugi objekti na teritoriji Grada, što je takođe jedna od donetih mera Štaba, a sve kako bi boravak na „Brionima“ za posetioce prošao ugodno.

Izvor: RTV