Opština Ruma proglasila vanrednu situaciju

69

Štab za vanredne situacije Opštine Ruma doneo je jednoglasnu odluku da danas od 13 časova počinje vanredna situacija, rekao je nakon sednice, komandant Štaba Slađan Mančić.

U Rumi je od korona virusa zaključno sa današnjim danom obolelo 56-oro osoba, te je u skladu sa zaključkom vlade Srbije gde je preporuka da lokalne samouprave uvode vanrednu situaciju kada broj obolelih bude jedan na prema hiljadu u odnosu na broj stanovnika, na današnjoj sednici opštinskog štaba doneta odluka o uvođenju vanredne situacije, koja je stupila na snagu danas u 13 časova.

“Prvom merom su zabranjene sve manifestacije, sva obeležavanja, sve proslave, sve zabave u zatvorenim i otvorenim prostorima koje broje više od 10 ljudi. Odluka se odnosi i na javne ustanove i na organizovane proslave u privatnoj režiji. Drugom merom su svim sportskim klubovima zabranjeni treninzi u zatvorenom prostoru, bilo da je to Sportska hala, školska sala, kompleks gradskog bazena i slično”, kaže Slađan Mančić, komandant Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma.

Od 56-oro obolelih, 18-oro je korisnika Gerontološkog centra “Srem” u Rumi, a kako nam je potvrđeno danas, svi oni su u stabilnom stanju, kao i ostali oboleli koji imaju većinom blažu kliničku sliku.

“Izborićemo se sa virusom ako budemo odgovorni, disciplinovani, ako slušamo predloge štabova, savete zdravstvene struke, ako nosimo zaštitnu opremu, ako izbegavamo masovna okupljanja, proslave. Kada sve prođe, biće mesta i za slavlja, sve se može nadoknaditi, samo ne izgubljeni ljudski život”, kaže Slađan Mančić.

Inače, današnja sednica Štaba održana je na platou bazena na otvorenom, kako bu se ispoštovale sve mere prevencije.

Izvor: RTV

Foto. ilustracija pixabay