Teretna vozila čekaju na Horgošu, Kelebiji i Bartovcima

90

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, na nekim graničnim prelazima čeka se najviše dva sata, dok na drugim nema gužvi, saopštilo je danas JP „Putevi Srbije“.

Prema informacijama Uprave granične policije od 13.15 sati, na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci teretna vozila čekala na izlazu iz zelje sat vremena, a na graničnom prelazu Kelebija oko dva sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja vozila.

Iz tog JP savetuju učesnicima u saobraćaju, da zbog svoje, kao i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Što se tiče radova, na mostu preko reke „Tamiš“, kod Sečnja obavljaju se radovi na redovnom održavanju, na levoj strani mosta u smeru Sečanj – Boka, a saobraćaj se odvija desnom kolovoznom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila.

Planirani rok za završetak tih radova je polovina avgusta.

Na potezu Zagrađe – Gornji Milanovac obavljaju se radovi na mostu preko potoka Garibovac – Lukića koji će trajati do 21. jula.

Radovi se izvode na levoj strani mosta, a saobraćaj se preusmerava na desnu stranu mosta i odvija se dvosmerno.

Na delu Brdo-Odvraćenica produžavaju se radovi na asfaltiranju kolovoza do 27. jula i tu je i dalje na snazi obustava saobraćaja.

Od petlje Takovo do naplatne stanice Preljina, u oba smera, do 22. jula biće radova na košenju trave.

Radovi u pokretu sa povremenim zatvaranjem zaustavne trake i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, dodaje se u saopštenju.

Takođe na autoputu, od petlje Ruma do petlje Pećinci, od danas će biti izmenjen režim saobraćaja u okviru radova na pojačanom održavanju.

U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati dvosmerno na levoj kolovoznoj traci auto-puta (smer Ruma – Pećinci).

Na Petlji Smederevo jug, do 20. jula obavljaju se radovi na sanaciji mosta preko železničke pruge Topčider – Mala Krsna.

Zatvorena je leva, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem desnom saobraćajnom trakom, u smeru Beograd – Smederevo.

Izvor: RTV

Foto: Ilustracija pixabay