Subotica: Dvoje obolelih od Kovid19 na respiratoru

52

U Subotici na bolničko lečenje zbog sumnje na infekciju korona virusom primljeno je u poslednja 24 sata deset novih pacijenata, dok je osmoro otpušteno sa bolničkog lečenja u kućnu izolaciju.

Kako je saopštila ova zdravstvena ustanova, u kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica u poslednja 24 sata pregledana su ukupno 33 pacijenta, a na bolničkom lečenju se nalazi ukupno 58 pacijenata. Među otpuštenim pacijentima je i trogodišnje dete koje je bilo hospitalizovano zbog sumnje na infekciju korona virusom, a koje ima negativan nalaz i u dobrom je stanju.

“Tri pacijenta nalaze se u kovid jedinici intenzivnog lečenja, od čega su dva pacijenta srednje životne dobi u kritičnom stanju, nalaze se od juče na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji – respiratoru”, saopšteno je iz bolnice uz konstataciju da su svi ostali hospitalizovani pacijenti, za sada, stabilnog kliničkog stanja.

Zbog aktuelne nepovoljne epidemilioške situacije i angažovanosti, Opšta bolnica u Subotici od danas, pored pacijenata sa simptomima korona virusa, prima samo hitne slučajeve, a telefonske konsultacije za specijalističko-konsultativne preglede pacijenata su i dalje dostupne preko telefona čiji su brojevi objavljeni na sajtu Opšte bolnice Subotica.

Foto: ilustracija pixabay