Dodatne mere u Bačkoj Palanci: Četiri kvadrata za svaku osobu

50
Foto: Dnevnik.rs

BAČKA PALANKA: Opštinski Štab za vanredne situacije u minulim danima zasedao je nekoliko puta, a na sednici održanoj u četvrtak, 16. jula, donete su dve nove mere.

Prva se odnosi na obaveznu upotrebu zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima kao i na otvorenom prostoru na mestima gde nije moguće obezbediti rastojanje od  1.5 metara, poput redova ispred prodavnica, apoteka i slično. Na ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru se preporučuje upotreba zaštitnih maski.

Druga doneta mera se odnosi na zabranu okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset osoba. Za vreme boravka na javnim mestima između okupljenih mora mora postojati preporučena distanca, odnosno, za svaku osobu moraju se obezbediti najmanje četiri kvadratna metra.

Podsetimo da je ranije doneo niz mera koje, između ostalog, obuhvataju obavezno nošenje zaštitnih maski za vozače i putnike taksi-vozila, dok je USR „Tikvara“ naređeno da korišćenje kupališta i bazena organizuje na način kojim se obezbeđuje bezbednost korisnika i uz poštovanje donetih pravila.

Ugostiteljima je dozvoljeno da dostavljaju hranu i piće nakon 22 časa, uz preduzimanje svih propisanih mera higijene. Takođe, prestanak rada teretana i fitnes centara je naređen 9. jula.