Mihajlovićeva za „Kurir“: Vlada neće biti sastavljena po sistemu ko će koliko da dobije, već ko može da odgovori na izazove pred Srbijom

68

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a, prof. dr Zorana Mihajlović, kaže da nova vlada Srbije neće biti sastavljana prema tome koliko će koja stranka dobiti resora, već prema tome ko može, ume i hoće uspešno da odgovori na izazove koji stoje pred Srbijom!

– A ti izazovi nisu mali, od pitanja Kosova i Metohije, preko svih ekonomskih izazova u vezi sa epidemijom virusa COVID 19 i očuvanja zdravlja naših građana, daljeg pristupanja EU… To, ali i mnogo drugih ozbiljnih pitanja biće teme za sastavljanje nove vlade, a ne šta želi SPS ili neke druge stranke – rekla je Mihajlovićeva u intervjuu za nedeljni „Kurir“, i dodala da će mandatara predložiti predsednik Aleksandar Vučić, a da će SNS odlučiti ko će je predstavljati u Vladi.

Mihajlovićeva je istakla da joj se čini da se u pričama o sastavljanju Vlade u javnosti mnogo pažnje posvećuje Socijalističkog partiji Srbije.

– Pitanja o koalicionim partnerima koja sa postavljaju SNS-u kao da polaze od toga da je naša lista osvojila toliko mesta da nam treba još neko kako bismo sastavili većinu. Da podsetim, lista koju je predvodio Aleksandar Vučić osvojila je na izborima 188 mesta, odnosno tri četvrtine, ili 75 odsto poslaničkih mandata! Nova vlada neće se praviti prema tome da li lider SPS-a Ivica Dačić, ili bilo ko drugi, hoće ili neće da bude deo Vlade. Socijalisti, ili neko drugi, mogu da budu samo jedna karika u stvaranju nove vlade Srbije – dodaje Mihajlovićeva.

Foto: Tanjug