Poboljšano vodosnabdevanje Titela

65
Foto: Dnevnik.rs

Vodosnabdevanje je ovih dana poboljšano i u višim delovima Titela, Loku i Gardinovcima, gde je prošle sedmice bilo i dužih prekida, o čemu je „Dnevnik” pisao.

Od 9. jula na sistem je priključen još jedan novi bunar, tako da je povećan kapacitet dnevne potrošnje do 1.500 kubika.

– U planu je da ovih dana osposobimo još jedan novi bunar koji će se upotrebiti kao rezerva u slučaju još veće dnevne potrošnje. Nekoliko dana žitelji koji stanuju u gornjem delu Titela i oni koji se nalaze u vikend naseljima nisu imali vodu za piće ili je pritisak bio slab, dobijanjem pomenutog bunara stanje se normalizovalo i sada ta domaćinstva bez problema koriste vodu za piće i za najneophodnije potrebe – kaže direktor titelskog „Komunalca” Ljubo Panić.

Iz JKP „Komunalac” koje osim vodosnabdevanja brine i o odnošenju smeća i uređenju javnih površina, apeluju na građane da racionalnije troše pijaću vodu u julu i avgustu, kada su visoke dnevne temperature. Od građana se očekuje da vodu koriste za najneophodnije potrebe u domaćinstvu, a da se izbegava korišćenje vode za zalivanje bašti, zelenih površina, punjenje većih dečjih bazena…

– Potrošnja pijaće vode u tri naselja, Titel, Lok i Gardinovci u proseku je bila oko 900 kubika dnevno, da bi potrošnja skočila u poslednja dva meseca na 1.400 kubika. Objektivno naši bunari na izvorištu u Titelu nemaju taj kapacitet, te se stoga molimo za racionalnu potrošnju kako bismo mogli imati kontinuitet u vodosnabdevanju i da se izbegnu povremena isključenja, a ujedno da se zaštiti ceo proizvodni kapacitet u punom pogonu – kaže Panić.

Izvor: Dnevnik.rs