Lončar: Zaraženo 550 zdravstvenih radnika,50 hospitalizovano

61

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je danas da je 550 zdravstvenih radnika u Srbiji zaraženo virusom korona od čega je 50 na bolničkom lečenju.

Lončar je naglasio da zdravstveni sistem ima dovoljno medicinskog osoblja bez obzira na opterećenost bolnica i umor zaposlenih.

Lončar: Arena dobija sistem za kiseonik u naredna dva dana

BEOGRAD – Uvođenje sistema za snabdevanje kiseonikom u privremenu bolnicu Beogradska arena trebalo bi da bude završeno u naredna dva dana, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da je u toj kovid bolnici situacija pod kontrolom i da pacijenti primaju svu neophodnu terapiju.

Lončar je podsetio da je Arena prvobitno bila namenjena za prijem kovid pacijenata sa srednjom i lakšom slikom koji ne zahtevaju kiseonik, ali da je zbog porasta broja novobolelih odlučeno da se sprovede sistem kiseonika.

Na Infektivnoj oko 200 pregleda dnevno,trećina ostane u bolnici

Više od 200 pacijenata sa simptomima virusa korona dnevno se pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, a trećina njih zahteva bolničko lečenje, izjavio je danas direktor te bolnice Goran Stevanović.

On je rekao da je broj pregleda i hospitalizacija na tom nivou već nekoliko dana i da je i dalje najviše pacijenata sa upalama pluća koji zahtevaju bolničko lečenje.

Lončar: Dovoljno mesta u BG, u toku dana prijem pacijenata iz Šapca

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da u kovid bolnicama u Beogradu ima dovoljno mesta za zbrinjavanje novih kovid pacijenata za naredna dva dana i dodao da će u toku dana jedan broj teških pacijenata iz Šapca biti prebačen u prestonicu.

Lončar je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da u narednih 48 sati neće biti potrebe da se pacijenti iz Beograda, ali i oni koji se šalju u prestonicu, upućuju u neku od kovid bonica u unutrašnjosti, kao što je to bio slučaj ranijih dana.

Foto: tanjug