Počela izgradnja nadvožnjaka na obilaznici oko Subotice

63

Obilaznica oko Subotice uticala je na rasterećenje terentnog saobraćaja u gradu, ali je donela i probleme poljoprivrednicima. Nisu mogli do svojih njiva, pa je zato odlučeno da se problem reši izgradnjom nadvožnjaka koji će biti namenjeni traktorima i drugoj mehanizaciji. Izgradnja prvog takvog započeta je na takozvanom Meljkutskom putu.

Na inicijativu poljoprivrednika sa Kelebije, započeta je izgradnja prvog od dva nadvožnjaka na obilaznici oko Subotice. Njegovom izgradnjom lakše će doći do svojih poseda. Vrednost projekta je stotinu osamdeset šest miliona dinara.

„Time će meštani Kelebije, svi oni koji imaju poljoprivredno zemljište, tu u blizini, biti u mnogo jednostavnijom situaciji. Ako samo ekonomsko opravdanje gledamo ili uzimamo u obzir ovog projekta, onda sa te ekonomske tačke gledišta ovaj projekat ne bi bio bitan, ali pošto je bitan za meštane Kelebije, mi smo insistirali na tome da se ova dva nadvožnjaka izgrade i jako je dobro što uprkos Koroni, uprkos vanrednom stanju, uprkos svemu – ta dva nadvožnjaka će biti u dogledno vreme i izgrađena“- kaže narodni poslanik Balint Pastor.

A to dogledno vreme, bar za ovaj nadvožnjak je do kraja godine.

“Rok je sto pedeset dana, to znači negde četrnaestog – petnaestog decembra bi trebalo da bude gotov posao. Ne sumnjam u kvalitet i ažurnost izvođača radova jer su se dokazali na mnogim projektima koji su finansirani iz našeg budžeta. Tako da petnaestog decembra, kao i prošle godine kada smo predali ipsilon krak, predaćemo i ovaj natputnjak”- kaže državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern.

Drugi nadvožnjak treba da bude izgrađen na Pačirskom putu. Ukupna vrednost oba posla biće pet stotina milion dinara, koliko je za ove namene obezbeđeno u republičkom budžetu.

Foto: ilustracija pixabay