Novi slučajevi u Gerontološkom centru u Subotici

63

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom Gerontološki centar u ovom gradu u kojem, prema poslednjim informacijama, postoje novi slučajevi zaraze korona virusom.

Ministar Đorđević razgovarao je sa nadležnima o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ovoj ustanovi i narednim koracima koji treba da se preduzmu, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

“Svi zaraženi imaju lakšu kliničku sliku i zbrinuti su na adekvatan način. Želeo sam da se u to i lično uverim i da kroz razgovor, zajedno sa nadležnima, pronađemo najbolje načine da se situacija što pre stabilizuje i da se virus drži pod kontrolom, odnosno da se ne proširi dalje”, rekao je Đorđević i dodao da je dosadašnja saradnja sa lokalnom samoupravom i Gradom Subotica dala odlične rezultate, te da veruje da će tako biti i u ovom slučaju.

Ministar je još jednom podsetio na sve mere koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Kovid– 19 i resorno ministarstvo, a koje podrazumevaju zabranu poseta, nošenje zaštitne opreme i redovne dezinfekcije svih prostorija.

“Za sve eventualne poteškoće svim državnim ustanovama koje su u sistemu socijalne zaštite smo na raspolaganju u svakom momentu. Oba borba je zajednička i svi treba da damo svoj doprinos, kako bismo iz nje izašli kao pobednici. Samo na taj način uspećemo da sačuvamo živote naših građana”, rekao je Đorđević.

Foto: tanjug