JKP „ZOOHIGIJENA“ Stižu novo vozilo, hirurška i dijagnostička oprema

78
Foto: Dnevnik.rs

Kako bi podigla nivo kvaliteta usluga Javno komunalno preduzeće “Zoohigijena i veterina” je proteklih meseci nabavila poseban pod za boksove u Prihvatilištu i ojačala ogradu

Sada je uložila 5.424.732 dinara u nabavku veterinarske opreme i posebnog vozila. Veterinarski set za ortopediju biće plaćen 693.807 dinara, a ugovor je potpisan s ponuđačem „Narcišus“ D.O.O iz Ade, dijagnostička oprema za hirurgiju 1.754.650 dinara, a najnižu ponudu dao je “Superlab” D. O. O iz Novog Beograda. Posebno vozilo za prevoz životinja koštaće “Zoohigijenu” 2.976.275 dinara, a ugovor za nabavku je potpisan s preduzećem “Stojanov auto” DOO iz Novog Sada.

Kada je reč o vetrinarskoj opremi, “Zoohigijena” će nabaviti po jedan set alata koji se koriste u ortopediji, dok dijagnostička i oprema za hirurgiju (razna klješta, maske za ansteziju, hematološki analizator i sl.) nabaviće se uglavnom u količinima između jedan i peta komada.

S obzirom na to da će se vozilo koristiti za transport životinja, ponuđač je morao da ispuni određene zahteve “Zoohigijene”, pa će na vozilu biti montirana dodatna oprema poput kuke za vuču, na krovu će biti ugrađen turboventilator za provetravanje, na zadnjim vratima dva izduvna sistema za vazduh, te plastificiran i izoliran termo -panelima unutrašnji deo tovarnog prostora.

Pored toga, na pod tovarnog prostora treba da bude omogućeno pričvršćivanje više od jednog kaveza za životinje, pri čemu pod mora biti zaštićen od oštećenja prilikom povlačenja kaveza po njemu, što se može uraditi setom za fiksiranje, šinama, pojasevima i sl. Prema zahetvu “Zoohigijene” vozilo je moralo biti opremljeno kavezima za prevoz životinja, a koji su smešteni u tovarnom prostoru tako da omoguće brzo i sigurno vađenje i postavljanje, bez oštećenja.

Podovi kaveza bi trebali biti obloženi vodootpornom, neklizajućom, oblogom koja se može ukloniti i koja je jednostvana za održavanje.

Izvor: Dnevnik.rs