Poljoprivrednici iz Subotice tražili izgradnju nadvožnjaka

65

Izgradnja nadvožnjaka na obilaznici oko Subotice, takozvanom Meljkutskom putu započeta je na inicijativu poljoprivrednika sa Kelebije.

Gradi se prvi od dva planirana nadvožnjaka, jer je obilaznica oko Subotice rasteretila teretni saobraćaj u gradu, ali donela i probleme poljoprivrednicima koji nisu mogli da dođu do svojih njiva. Vrednost projekta je 186 miliona dinara i kroz izgradnju nadvožnjaka problem subotičkih poljoprivrednika biće rešen, te će svi koji imaju poljoprivredno zemljište u okolini moći da dođu do svojih parcela.

Narodni poslanik Balint Pastor je rekao da sa ekonomske tačke gledišta ovaj projekat ne bi bio bitan, ali pošto je važan za meštane Kelebije, insistirali su da uprkos koronavirusu i vanrednom stanju, dva nadvožnjaka budu izgrađena u dogledno vreme, što je zacrtano do kraja ove godine.

Državni skretar u Ministarstvu građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern kaže da je rok za završetak radova 150 dana, te bi do 14., 15. decembra posao trebalo da bude gotov.

-Ne sumnjam u kvalitet i ažurnost izvođača radova, jer su se dokazali na mnogim projketima koji su finansirani iz našeg buyeta. Kao i prošle godine kada smo predali Ipsilon krak, tako i ove do 15. decembra završićemo i nadvožnjak- rekao je Kern.

Drugi nadvožnjak gradiće se na Pačirskom putu, a ukupna vrednost oba posla iznosi 500 miliona dinara, koliko je obezbeđeno iz republičkog budžeta.

Izvor: Dnevnik.rs

Foto: