Brnabić: U Srbiji niko nije preminuo jer nije bilo respiratora

57

Ne postoji niko u Srbiji ko je preminuo od korona virusa zato što nije bilo respiratora ili čekajući na respirator, poručila je danas premijerka Ana Brnabić, povodom vesti francuske agencija Frans pres koja je objavila je da je Ljubiša Ðurić preminuo od Kovid-19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator.

Brnabić je rekla da je reč o monstruoznim optužbama i lažima, koje su danas plasirane i preko te strane agnecije.

Brnabić: Nemam uticaj na medije, a šta u spotu nije istina?

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas ona nema uticaj na uređivačku politiku medija u Srbiji i dodala da ne vidi ništa sporno u spotu u kojem se pojavljuju pojedini lideri opozicije, a koji je emitovan na nekoliko televizija.

Na pitanje i konstataciju novinara da li je zabrinjava što su predstavnici opozicije i pojedini demonstranti u tom spotu, navodno, targetirani kao Oliver Ivanović pre ubistva, Brnabić je izjavila da nije glavni urednik nijedne televizije i da nema uticaj šta se na njima emituje.

Brnabić: Saniteti RS uručeni na osnovu Zaključka Vlade

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija donirala 15 sanitetskih vozila Republici Srpskoj na osnovu Zaključka Vlade Srbije o podrčsi Srpskoj.

Odgovarajući na pitanje medija na osnovu koje uredbe je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas uručio sanitetska vozila Srpskoj, Brnabić je odgovorila da je uredba podzakonski akt i da nije potrebna u ovom slučaju.

Foto: Tanjug