Problem s izlivanjem vode ispod železničke pruge u Zrenjaninu

56

Problem sa izlivanjem i taloženjem vode u prolazu ispod železničke pruge, u zrenjaninskom naselju Berbersko, biće trajno rešen u narednom periodu, najavilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina.

U ovom preduzeću navode da su u toku poslednje pripreme za izvođenje radova, koji su planirani za početak naredne nedelje.

-Naše preduzeće upoznato je sa situacijom u vezi izlivanja i taloženja vode u prolazu ispod železničke pruge. Izlivanje vode je posledica dotrajale mreže na tom potezu, zbog čega nije moguća njena sanacija, već se mora zameniti. Potrebno je postaviti nove vodovodne cevi u dužini od oko sto metara- navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Odmah nakon što su uočeni problemi sa curenjem vode urađene su potrebne tehničke analize mreže. Pošto je konstatovano aktuelno stanje, izrađena je dokumentacija neophodna za početak radova, urađena je specifikacija posla i naručen je materijal za izvođenje zahtevnih građevinskih radova.

-Do kraja nedelje trebalo bi da pristigne sav potreban materijal, tako da su radovi na postavljanju novih vodovodnih cevi planirani za početak naredne nedelje, a za njihov završetak potrebno je deset dana- kažu u zrenjaninskom preduzeću.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ je u više navrata intervenisalo i uklanjalo nataloženu vodu iz i oko prolaza, angažovanjem specijalnog vozila za odgušenje kanalizacione mreže. Voda se, međutim, usled curenja vrlo brzo ponovo taložila. Situacija se pogoršala poslednjih dana, odnosno nakon kiše, kada je došlo i do taloženja atmosferskih padavina.

„Zamenom vodovodnih cevi trajno će biti rešen problem sa izlivanjem i taloženjem vode u prolazu ispod pruge“, kažu u „Vodovodu“.