Proglašena vanredna situacija u Beočinu

87

Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju u Beočinu, na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije u ovoj opštini. Donet je i niz novih mera, te se zabranjuje okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, a ukoliko to nije moguće, neophodno je obezbediti fizički distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

U parkovima i igralištima dozvoljeno je okupljane do pet osoba, uz poštovanje mera zaštite, dok je u zatvorenom prostoru obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Takođe, zabranjuje se organizovanje svečanosti, kao i sportskih i drugih zabavnih manifestacija. Ugostiteljski objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi imaju radno vreme do 21 čas. Kafići sa baštom mogu da rade do 23 sata, ali u svakom trenutku mora da se poštuje odluka po kojoj za jednim stolom ne mogu da sede više od osobe, izuzev u situaciji kada su u pitanju roditelji sa maloletnom decom ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu. Odlažu se sva okupljanja i u osnovnim školama, a prijemni i drugi ispiti moraju da se organizuju uz mere fizičke distance i obavezno nošenje maski.

Mere zaštite se moraju sprovoditi i u kozmetičkim i frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretana, dok se preporučuje najmanje jedna dnevno dezinfekcija zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.