Brnabić: Fantastični ekonomski rezultati usred pandemije; ovo je nešto čime moramo da se ponosimo!

57

Predsednica Vlade Ana Brnabić, poručila je da u izuzetno teškim okolnostima za ekonomiju u svetu, Srbija je u junu imala blagi rast od 0,1 odsto i time, prema procenama Ministarstva finansija, završila drugi kvartal sa minusom od 6,5 odsto našeg BDP-a.

Srbija je u junu zabeležila blagi rast BDP-a od 0,1 odsto i time smo prema fleš proceni Ministarstva finansija završsili drugi kvartal sa padom od 6,5 BDP-a, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić.

– Rezultati su dobri, mnogo bolji nego što smo očekivali. To je velika stvar za privredu i građane – rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Taj rezultat je ostvaren, kaže, u izuzetno teškim okolnostima kada čitav svet trpi i kada mnoge ekomnomije širom sveta imaju pad u dvocifrenim procentima, uključujući i najjače ekonomije sveta.

– Mi smo u junu 2020. imali blagi rast od 0,1 odsto i time smo prema fleš proceni Ministarstva finansija završili drugi kvartal sa padom od 6,5 odsto našeg BDP-a – navela je Brnabić.

Čestitala je i građanima i privredi na tom rezultatu, zamolila ih da nastave zajedničku borbu, te poručila da će Vlada uvek biti na usluzi i građanima i privredi.

– Čitava godina je takva da su nam potrebe dobre vesti i optimizam – naglasila je premijerka.