Bunar se popravlja, stigla cisterna s vodom u Sviloš

69
Foto: Dnevnik.rs

Javno komunalno preduzeće “Beočin” obavestilo je građane da su u petak počeli radovi na revitalizaciju bunara u Svilošu, koji će trajati tri, četitri dana, zbog čega je otežano snabdevanje vode za piće na teritoriji ove mesne zajednice.

U obaveštenju, koje potpisuje v.d. direktora JKP “Beočin” Srđan Stepanov, piše da se mole građani za razumevanje i strpljenje, jer se radovi izvode u interesu svih, a najviše stanovnika ovog mesta.U vreme otežanog snabdevanja vodom obezbeđena je cisterna za pijaću vodu, koja je stigla u petak predveče, kako su nam javili meštani ovog mesta.

Podsećamo da građani Sviloša već tri nedelje nemaju vode, zbog čega su i traktorima išli 10 kilometara do prvog bunara u Ležimir, kako bi mogli da imaju vodu za osnovne potrebe.

Svilošanin Nikola Milić tada nam je rekao da je ovo prva godina kada se meštani ovog sela susreću sa problemom, a i kada voda dođe na desetak minuta često je crna i nije ni za piće, ni za kupanje.

-Ne možemo ni decu da okupamo, a veš peremo na ruke kao nekada i sve to u vreme pandemije- požalio nam se Nikola.

Uprkos što ovo selo broji tri bunara, samo jedan će biti revitalizovan, zbog starosti preostala dva.

Kako saznajemo, juče su se pojavili kamioni firme koja treba da uradi revitalizaciju bunara, a stanovnik ovog sela Đorđe Branković nam je rekao da vode ima, ali je pritisak slab.

Pomoć iz susednog sela

Meštanin sela Ležimir Dejan Mišković kaže da su Svilošani kod njega dolazili i dalje dolaze po vodu iz česme, koji su posle nosili na traktorima.

-Strašno je to, ljudi su već mesec dana bez vode, to su moji rođaci i prijatelji i naravno da im pomažem. Živim u centru Ležimira, pa mi imamo vode, ali u vikend naselju i kod nas često nestane, posebno kad pukne cev kod Manđelosa, onda dolazi do nestašice. Svakako da ću i dalje da pomažem sve što mogu. Čuo sam i da im je stigla cisterna, ali moja rođaka kaže da i dalje nema vode u česmi- kaže Mišković.

-Vidimo da nešto rade, a vode nismo imali duže od tri nedelje. Juče je bilo vode u česmama, ali je pritisak bio promenljiv, slabiji sve vreme- kaže Branković i dodaje da se nada da će problem ubrzo biti rešen, jer je strašno životi danas bez vode. Ovaj samohrani otac dvoje male dece, o kojem je “Dnevnik” već pisao kada je dobio novu kuću od autora emisije “S Tamarom u akciji” veruje da će problem uskoro biti rešen.

Izvor: Dnevnik.rs