Nogo uhapšen zbog pozivanja na promenu ustavnog uređenja

52
Foto: Informer.rs

lanici Srdjan Nogo i Zoran Radojičić zbog pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja. Prethodno, policija zaustavila automobil Srđana Noga koji se zaputio ka zgradi Skupštine sa gepekom krcatim kesama sa pejnt-bol puškama i pirotehničkim sredstvima.

Pripadnici beogradske policije uhapsili su bivše poslanike Srđana Noga i Zorana Radojičića zbog postojanja osnova sumnje da su izvrsili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. U saopstenju MUP-a navodi se da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 časova i da će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Prethodno je policija u centru Beograda zaustavila automobil Srđana Noga koji se zaputio ka Narodnoj skupštini sa gepekom krcatim kesama sa pejnt-bol puškama i pirotehničkim sredstvima. Po svemu sudeci, Nogo je bio odlučan u svojoj nameri da izazove haos ispred Skupštine, jer je, kako saznajemo, ispred republičkog zdanja zatečeno i nekoliko njegovih pristalica sa praćkama.

Podsetimo, Nogo je još pre nedelju dana najavio da neće dozvoliti konstituisanje novog saziva Skupštine i pozvao lidere i simpatizere opozicije da dođu na puškaranje na buduće poslanike. Kako je tada najavio, već su naručene puške za pejnt-bol iz kojih će se pucati i koje mogu da dobace oko 200, 300 metara, baklje, topovski udari i rakete za vatromet, kojima će opozicija gađati buduće poslanike u novom sazivu srpskog parlamenta. Nakon toga je i uvežbavao pucanje iz pejnt-bol puške ispred Narodne skupštine, a u svojoj nameri je po svemu sudeći bio odlučan.