U Subotici počelo ekipno prvenstvo Srbije u tenisu za seniore

56
Foto: RTV

Mečevima u muškom singlu, u Subotici je počelo ekipno prvenstvo Srbije u tenisu za seniore. U naredna četiri dana očekuju se nastupi domaćih visokorankiranih tenisera i teniserki. Titulu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji brani domaćin, subotički Spartak.

Viktor Troicki, Miomir Kecmanović, Damir Džumhur, Ivana Jorović, Tamara Ćurović. Samo su neka od poznatih imena iz sveta tenisa koji će braniti boje domaćih teniskih klubova na ekipnom prvenstvu Srbije koje se održava u Subotici. Šampionsku titulu u obe konkurencije brani domaćin, pojačan sa Janom Bojović, Braćom Sabanov i Markom Miladinovićem.

“Mi smo došli ovde da pobedimo. Odnosno da pružimo svoj maksimum, svako od nas. Ja sa igračima iz Teniskog kluba Spartak imam poseban odnos, posebno sa trenerom Lacijem Demeterom, on me vodio na ekipno prvenstvo, pojedinačno i grupno, znamo se duži niz godina, i ovi ostali igrači isto su sjajni momci i igraju odličan tenis i mislim da ćemo da, daj Bože, pobedimo”, kaže Miladinović.

Za proverene igrače turniri su potrebni zbog održavanja forme tokom pauze u ATP i WTA turu zbog pandemije Korona virusa. Za one mlađe prilika za sticanje dragocenog iskustva u mečevima sa poznatim imenima.

“Naravno da je lepa stvar što će se ta imena naći, kao što je Viktor Troicki, Kecmanović, svi igrači koji budu došli su tog renomea. Dobro je i za klince koji treniraju ovde u klubu u Subotici, tu će moći da vide sigurno jedan kvalitetan tenis”, rekao je Miladinovićev trener, Ilija Bozoljac.

Mečevi se igraju na terenima Tenis kluba Spartak u Dudovoj šumi, uz mere epidemiološke prevencije. Šampioni će biti poznati u petak.

Izvor: RTV