Odziv ispod očekivanja na bečejskom poetskom konkursu

53

Narodna biblioteka Bečej je produžila rok za prijavljivanje na nagradni okružni konkurs „Sunce stihova“ za decu uzrasta od 10 do 15 godina na srpskom i mađarskom jeziku do 18. septembra. Uzrok produžavanja konkursa je aktuelna epidemiološka situacija, ali i ne, baš, očekivan odziv.

Podsetimo, prvobitno je trebalo do 20. jula poslati najviše tri pesme ili poeme, uz uslov da nisu objavljene u bilo kojoj formi.

-Prema odluci našeg Kreativnog tima, pomera se i datum objavljivanja rezultata konkursa. U ovom trenutku još ne znam za kada i u kakvom formatu će biti održan program. Dodala bih da je odziv mladih poeta više nego skroman. Nadamo se da će početkom školske godine uz konsultacije sa svojim nastavnicima interesovanje porasti- saznali smo od direktorke Narodne biblioteke Bečej Đijante Lovaš.

Aktuelna sutuacija je stopirala i druge planirane aktivnosti tokom toplog leta.

-Još uvek se nadamo da će se popraviti epidemiološka situacija i da ćemo moći da organizujemo dvonedeljni muzički kamp, ali bez završnog koncerta. Rad kampa bi počeo 20. avgusta uz sve predviđene mere zaštite. Tu nemamo problem sa odzivom, jer je interesovanje veliko, ali sve zavisi od toga da li će krizni štab dozvoliti grupno okupljanje- zaključuje Đijanta Lovaš.

Iako bi aktuelni muzički kamp u organizaciji Narodne biblioteke bio treći, pitanje je koliko će ih pratiti sreća.