Imovina Fudbalskog kluba „Zadrugar“ iz Lazareva na meti vandala

53

LAZAREVO: Fudbalski kub Zadrugar iz Lazareva objavio je da je imovina ovog sportskog kolektiva neprestano na meti vandala.

-Višegodišnjem uništavanju sportske imovine fudbalskog kluba nema kraja. Vandalizam ne prestaje, a jedan od najlepših seoskih stadiona u regionu polako postaje sve, samo ne ono što bi trebalo da bude. Na meti je imovina kluba, koju su meštani gradili, i u koju se konstantno ulaže, i to ne na unapređenje infrastrukture, nego u sanaciju štete- saopštavaju iz kluba.

Vandali cepaju zaštitne mreže iza golova, lome i izvaljuju stolice kako sa tribina tako i iz lože, uništavaju teren na kojem je ugrađen zalivni sistem kakvim se mali broj klubova može pohvaliti, kao i fasade klupskih prostorija. To je samo deo nedela, navode u klubu, uz upozorenje da ljudi okupljeni oko ovog sportskog kolektiva to više neće trpeti.

-Ovo je apel i poslednje upozorenje vandalima da će, ako tako nastave, biti krivično gonjeni. Moraće da odgovaraju za nanetu štetu i novčano da je nadoknade. Pošto su u pitanju većinom maloletnici, molimo roditelje da skrenu pažnju svojoj deci da je uništavanje klupske imovine nedopustivo i kažnjivo – izričit je predsednik Fudbalskog kluba Zadrugar Jovo Žuža.

On napominje da se šteta pravi i danju i noću i da se klub obraćao Mesnoj zajednici Lazarevo da pomogne u poduhvatu da se onemogući pristup neovlašćenim licima. Biće zatražena i veća podrška policijskih službenika.