Izgradnja pijace u Kikindi trebalo bi da bude gotova do kraja godine

51

Kikindska Gradska pijaca biće završena do kraja godine, nakon što je rok pomeren usled loše epidemiološke situacije u zemlji, ali i određenih pravno-tehničkih problema. U radove je uloženo oko 300 miliona dinara koje su obezbedili Gradska uprava u Kikindi i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Pijaca bi trebalo da ima 120 tezgi, otvorene i zatvorene prostore, na površini od 3.300 kvadratnih metara.

Rok za završetak izgradnje Gradske pijace u Kikindi pomeren je za šest meseci, odnosno do kraja godine, ukoliko ih ne prekinu nepredviđene okolnosti u vezi sa epidemiološkom situacijom u zemlji. Uprkos tome, radovi na jednom od najmodernijih objekata tog tipa u Vojvodini odvijaju se dobrim tempom.

kikinda, fotografija, pijaca, ki, 1

”U nekom trenutnku bio je prekid radova, imajući u vidu zdravstvenu situaciju u gradu, ali smo imali i određenih tehničkih problema. Zbog objekta koji se nalazi pored centralne pijace, čiji su temelji bili na parceli same pijace, morali smo da izvršimo izmenu plana, tako da smo to završili i nastavili sa radovima – kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Radovi zavise i od epidemiološke situacije na jesen, tako da je moguće da oni budu pomereni i nekoliko meseci u Novoj godini.

”Biću oprezan i imajući u vidu sve okolnosti pod kojim radimo, reći da će možda radovi biti produženi i nakon Nove godine za nekoliko meseci. Verujem da će se izvođači truditi da do toga ne dođe, ali biću potpuno otvoren i ne želim da dajem obećanja koja u ovako nestabilnoj situaciji nisu jasna. U svakom slučaju se ne radi o dužem vremenskom periodu već o kraćem, koji ćemo ispoštovati. Ovo je jedan od veoma važnih projekata za naš grad i u svakom smislu kapitalan projekat” – dodaje Markov.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila je 244 miliona dinara za kikindsku pijacu. Gradska uprava uložila je oko 50 miliona dinara, kao i dodatnih 16 miliona za nepredviđene radove.

”Očekujemo da radovi budu gotovi do kraja godine, ali i ako ne bude do tada, biće par meseci kasnije. Novac je obezbeđen, tako da će novca za sve što smo predvideli biti. Možemo da očekujemo da ako zaista ne bude nikakvih nepredviđenih okolnosti sve bude gotovo u roku. Tako da će ovo biti veoma lep objeat i najbolji u Vojvodini. Samim tim da će biti najbolji, daje nam za pravo da se opredelimo za njega” – ističe Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Radovi na pijaci odvijaju se u tri faze. Prva je završena, u toku se preostale dve. Pijaca će biti najmodernija u Vojvodini veličine 3.300 kvadratnih metara sa 120 tezgi, kao i dodatnim objektima i upravnom zgradom.