Počinje prvenstvo Prve lige Srbije: Mitrovački “Radnički” protiv IMT-a

66

Još deset dana ostalo je do početka takmičenja u Prvoj ligi Srbije. Osamnaest timova boriće se za jedno od prva dva mesta koje vodi u Super ligu Srbije, a jedni od debitanata u drugom po rangu takmičenju jesu fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Nakon 98 godina postojanja Fudbalski klub iz Hesne, najvećeg predgrađa Sremske Mitrovice, ispisuje najlepše stranice svoje istorije. Prvi put u svojoj istoriji Radnički će imati priliku da igra fudbal na ovako visikom nivou i svi sa nestrpljenjem čekaju da prvenstvo počne.

Ostale su još dve probe do prve zvanične utakmice. U sedam dosadašnjih pripremnih mečeva Mitrovčani su prikazali promenljivu igru…

Radnički će prvoligašku premijeru imati 15. avgusta na Novom Beogradu protiv IMT-a. Sedam dana kasnije na programu je i prvi meč u Hesni, kada Mitrovčanima na noge dolazi istoimeni klub iz Pirota.

Kada su prognoze u pitanju niko ne sme da se upušta u bilo kakve vrste predviđanja.

Uprava će učiniti sve da Radnički ne bude samo turistički u Prvoj ligi Srbije. Planovi koje ima rukovodstvo govore u prilog tome da se razmišlja na duže staze.

Ove sezone na Mitrovčani će igrati na stadionu Srema, a od sledeće na drugoj lokaciji.

Na ovom mestu uskoro će se nalaziti novi, savremeni stadion sa brojnim pratećim objektima.

Na otvaranju Radnički bi trebalo da odmeri snage sa, ni manje ni više, nego Bajernom iz Minhena, jer sa Bavarcima postoji načelni dogovor o tome. Podsetimo, Mitrovčani imaji prijateljske odnose sa Bavarcima, a upravo je sportski direktor giganta iz Bundeslige poželeo sreću Radničkom pred početak sezone u prvoj ligi Srbije.