U Gerontološkom centru “Novi Sad” šestoro obolelih od korone

50

Koronavirus potvrđen je kod dvoje korisnika i četvoro zaposlenih u Gerontološkom centru “Novi Sad”, a svi oboleli su u stabilnom stanju.

U Gerontološkom centru "Novi Sad" šestoro obolelih od korone

Kako navode u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, osim kod ovih šestoro novoobolelih, juče je koronavirus potvrđen i kod jedne radnice doma za stare “Konak” u Sremskoj Kamenici, osmoro korisnika i jednog zaposlenog u Domu za stare “Srem” u Rumi, desetoro korisnika i 16 zaposlenih u Domu za stare u Subotici (Sarajevska bb), potom kod dvoje zaposlenih u Domu za stare u Kuli, 13 korisnika i osmoro zaposlenih u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u jabuci” u mestu Jabuka i kod 19 korisnika i petoro zaposlenih u Domu za stare “Nacionalni dom” u Vladimirovcima.

Inspekcija socijalne zaštite svakodnevno prati pojavu koronavirusa u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine.

Podsetimo, početkom juna koronavirus potvrđen je kod 28 osoba u privatnom domu za stare “Mass green house” u Petrovaradinu.