Niče nova centralna gradska pijaca u Kikindi

62
Foto: Dnevnik.rs

Radovi na izgradnji druge i treće faze izgradnje nove centralne gradske pijace u Kikindi su u toku, a ona bi trebalo u potpunosti da bude završena do kraja ove ili najkasnije tokom prvih nekoliko meseci 2021.godine.

To je saopštio gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, nakon što je u društvu direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljka Kovačevića, obišao gradilište.

Ukupna površina ovog modernog objekta gradske pijace iznosi 3.300 kvadratnih metara, a od tri planirane lamele, prva je izgrađena. Površina tri lamele iznosiće oko 1.200 kvadratnih metara, dok će 130 tezgi biti natkriveno.

– U punom zamahu je druga i treća faza radova, a uvažavajući nestabilnu epidemiološku situaciju moguće je da se radovi ne okončaju do kraja godine, kako je planirano. Pandemija kovid-19, ali i pravno-tehnički problemi zbog objekta u neposrednoj blizini gradilišta, razlozi su što izgradnja centalne gradske pijace nije okončana ovoj jula – ukazao je Markov .

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za ovu investiciju izdvojila 244 miliona dinara, a ostatak se finansira iz gradske kase. Završetak najkasnije početkom 2021. godine

Gradonačelnik Markov je dodao da ovim ulaganjem, sigurno je da Kikinda dobija jednu od najsavremenijih pijaca u Vojvodini, pa i šire.

– Za naš grad, ovo je kapitalan projekat – naglasio je Markov.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, osvrnuo se na finansijke detalje izgradnje pijace, navodeći da je Uprava za kapitalna ulaganja APV izdvojila 244 miliona dinara za sve tri faze.

– Lokalna samouprava namenila je za ovu investiciju oko 50 miliona dinara, dok je 16 miliona moralo da se opredeli zbog dodatnih radova, odnosno rušenja stamenog objekta pored gradilišta. Ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, u vidu pogoršanja epidemiološke situacije i vremenskih prilika, očekujem da se preostali radovi okončaju u predviđenom roku – ocenio je Kovačević.

Izvor: Dnevnik.rs