Vladimir Orlić: Boris Tadić i Marinika Tepić takmiče se za titulu najvećeg lažova!

51
Foto: Tanjug

U malenoj bari tajkunsko – lopovskog bivšeg režima odvija se ovih dana pravi mini duel. U međusobno takmičenje za titulu najvećeg lažova među društvom u žabokrečini, onog ko će biti ubedljivo najsmešniji u mucavim pokušajima da poriče i lažira njihove sopstvene odluke o izvozu naoružanja, upustili su se Marinika Tepić i Boris Tadić.

I vlada zaista mrtva trka među dvoje pajaca, teško je reći ko je od njih trenutno smešniji. Da li Tadić, koji priznaje da je njegova Vlada dozvolila izvoz oružja u Azerbejdžan, a dve godine kasnije i  u Jermeniju, ali se vajka da je to bilo “samo par nedelja pre kraja mandata”. Ili možda Tepić, koja smatra da je njihov režim bio “doveden pred svršen čin”, čim je neko sklopio ugovor, pa su prosto morali da taj izvoz dozvole, jadni oni. Dok oboje u glas bezumno zapomažu “Ali, za te naše odluke je kriv Vučić!” – cela Srbija se smeje. A svet u neverici samo odmahuje glavom, gledajući kakve su kreature nekada vodile našu zemlju. I intelektualne, ali i moralne, očigledno kivne što su započeli izvoz koji nisu realizovali samo zato što su – ostali bez vlasti. I za to ostajanje bez fotelja im je pre svega kriv Vučić. Zato ga proklinju i krive i za sve ostalo, pa čak i za ono što su sami potpisivali.

Teško je predvideti ishod ovog neizvesnog duela. Da li će Marinika uspeti da ubedi ostatak bare da je najveći “stručnjak” za naoružanje i kokoške umešane u organizovani kriminal? Ili će Tadić uspeti u naporima da postane veća Marinika od Marinike? Utvrdićemo u narednim epizodama ove napete sapunice.

Izvesno je, međutim, da će sve svoje epizode ovaj petparački dvojac, skupa sa ostatkom tajkunsko – lopovskog kartela kom pripadaju, provesti daleko od vlasti. Jer narod ne želi štetočine i lažove, ma koliko bili smešni. Ozbiljnost i rad se danas cene, i zato pobeđuje Aleksandar Vučić, koji ostaje neprobojna prepreka za ambicije marginalaca iz političke močvare. One koja vremenom sve više presušuje, negde duboko na margini, gde joj je i mesto – odlukom naroda.

foto:tanjug.rs, sns.org.rs