Montažne kuće za dve porodice u Melencima i Tomaševcu

159

Četvoročlana porodica Miodraga Trivunovića iz Melenaca i petočlana porodica Slađane Stojanov iz Tomaševca dobile su montažne kuće u ovim selima, u okviru projekta koji sporovodi Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije. Ugovori o dodeli montažnih kuća izbegličkim porodicama i zvanično su potpisani pre nekoliko dana.

Komesarijat za izbeglice i migracije raspisao je javni poziv za dodelu montažnih kuća izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a jedan od uslova za dodelu je bio da potencijalni korisnik poseduje plac za gradnju u vlasništvu, sa urednom dokumentacijom.

“Na javnom pozivu za dodelu montažnih kuća odabrano je 55 porodica iz cele Srbije koje su ispunile uslove javnog poziva. Među njima su i četvoročlana porodica Miodraga Trivunovića iz Melenaca, koja će dobiti montažnu kuću od 50 kvadratnih metara, i petočlana porodica Slađane Stojanov iz Tomaševca, koja će dobiti kuću od 60 kvadratnih metara”, rekao je koordinator Komesarijata za izbeglice u Zrenjaninu Dragiša Albulj.

Kako je naveo, ove porodice postaju vlasnici dodeljenog objekta, a sami snose troškove priključaka.

Regionalni stambeni program je zajednički više­go­dišnji projekat koji se sprovodi u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz izgradnju stambenih jedinica, kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, dodelom građevinskog materijala i dodelom montažnih kuća.

Grad Zrenjanin učestvuje u svim komponentama rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica u okviru regionalnog stambenog programa.

IZVOR I FOTO:RTV