Fruška gora idealna za aktivan odmor

57

Ovog leta mnogi od nas nisu bili u mogućnosti da otputuju na letovanje van granica naše zemlje. Nacionalni park Fruška gora idealna je prilika za takozvani aktivan odmor u prirodi. Pregršt prelepih destinacija, veliki broj jezera, manastira ali i mogućnost planinarenja čine ovu planinu neodoljivim izazovom za turiste.

Neko će reći da je ovo naa Sveta gora. Neko da je biser prirode. Ono što je sigurno – Fruška gora jeste jedno od najlepših mesta za odmor i obilazak u Srbiji. Sa 17 manastira, više desetina vodopada i čak 14 jezera ova planina u Vojvodini nezaobilazno je mesto za turiste.

Jezero Bruje samo je jedan od bisera ove planine. Kao i sva ostala jezera, i ovo je kao osnovnu namenu imalo zaštitu od bujičnih tokova, ali su se s vremenom stvari promenile. Tokom pandemije korona virusa kao da smo se okrenuli više ka prirodnim lepotama koje imamo imamo i o kojima, objektivno, još ne znamo mnogo.

https://youtu.be/4oS6bsbZSEU

Osim obilaska jezera, ono što se svakako preporučuje tokom obilaska Fruške gore jeste planinarenje. Mnoštvo planinarskih staza koje vode do atraktivnih sadržaja pravi su mamac za turiste. Suština je da se upoznate sa osnovnim pravilima planinarenja, u čemu vam pomaže informativni centar Nacionalnog parka, a onda je potrebno samo da pratite znakove…