Turizam u Vojvodini

64

Prema rezultatima Republičkog zavoda za statistiku Vojvodinu je u prvih šest meseci ove godine posetilo 111.506 ljudi, što je za 54 procenta manje u odnosu na isti period prošle godine. Ipak, ako imamo u vidu celokupnu situaciju sa pandemijom virusa Kovid 19 ovi rezultati su veoma ohrabrijući.

Da je u pitanju godina kao i svaka druga rezultati turizma u bili  bi obeshrabrujući. Ovako, dok se svet suočava se velikim gubicima i prodapadnjem turuističkih sezona u Vojvodini je situacija drugačija i sezona je i te kako živa.

Turistička organizacija Vojvodine u prethodnom periodu imala je nekoliko kampanja, a sve u cilju da se domaći i strani turisti što bolje upoznaju sa sadržajima koje nudi ovaj deo Srbije.

Upravo po rezultatima seoskog turizma izdvaja se opština Žabalj. Zbog izuzetno povoljnog turističko geografskog položaja ova opština nezaobilazno je mesto za turiste, a sadržaju koji se nude posetiocima nešto su što ne može da se vidi i doživi bilo gde.

U opštini Žabalj možete, na primer, da probate prvi srpski viski, obiđete mnoštvo  prelepih plaža na Tisi, Staroj Tisi, Jegrički,  ali možete da igrate i golf, što takođe svrstava ovu opštinu među jedinstvene u Srbiji.

Iako je druga polovina avgusta sezona turizma još nije gotova, naprotiv. Sudeći po onome što su trendovi tokom epidemije virusa korona sezona se tek sada zahuktava.

Reporter: Nikola Bulatović

Snimatelj i montažer: Milan Marković